Τι θα γίνει με τα Σχολεία και πως φτάσαμε στο Γενικευμένο Lockdown -Thisisus.gr

Τι θα γίνει με τα Σχολεία και πως φτάσαμε στο Γενικευμένο Lockdown -Thisisus.gr

Τι θα γίνει με τα Σχολεία και πως φτάσαμε στο Γενικευμένο Lockdown

Καθολικό lockdown έρχεται τις επόμενες μέρες στη χώρα. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Πέμπτη το μεσημέρι στις 12 από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Μαζί του θα είναι και ο Σωτήρης Τσιοδρας.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός υγείας στον Αντ1 δημοτικά και νήπια θα μείνουν ανοιχτά ενώ δεν θα λειτουργούν γυμνάσια λύκεια. Αύριο αναμένονται και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποια καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά αλλά και τον τρόπο που θα γίνονται οι μετακινήσεις.

“Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας”, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών” προσθέτουν.

About Author