Τηλεκπαίδευση στην Ελληνική πραγματικότητα – Thisisus.gr

Τηλεκπαίδευση στην Ελληνική πραγματικότητα – Thisisus.gr

Ενημερωθήκαμε ΞΑΝΑ τελευταία στιγμή οτι τα σχολεία κλείνουν μέχρι 30 Νοεμβρίου (κι επειδή μια φορά την πατάμε ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας τι σημαίνει αυτό έτσι; Αν είμαστε τυχεροί το 2021 θα πάνε τα παιδιά μας σχολείο).

Στο άκουσμα αυτής της είδησης θύμωσα τόσο πολύ. “Είναι δυνατόν να το κάνουν ξανά τόσο απότομα και με αυτόν τον τρόπο; Να μην αφήσουν τα παιδιά να αποχαιρετήσουν τη δασκάλα τους , τους συμμαθητές τους;” Στο ξέσπαμά μου έχω απέναντι τον άντρα μου, ο οποίος με κοιτά κι αυτός απορημένος και με χτυπούν οι λέξεις του ξανά “Κατέβα απο το συννεφάκι σου επιτέλους. Ποιος νοιάζεται γι’ αυτά που λες; Ενδιαφέρεται κανείς τους για τη ψυχολογία των παιδιών;“. Εγώ ενδιαφέρομαι, εσείς;

Δεν νιώθω καμία ασφάλεια, γιατί κανένας στην πολιτεία δε νοιάζεται για μένα και τα παιδιά μου. Και δε θα κάτσω τώρα να αναλύσω τι θα μπορούσαν να κάνουν στην παιδεία και στην υγεία. Ο κόσμος άρχισε να αντιδρά ακόμα κι εμείς που δεν θεωρούμε ότι όλο αυτό αφορά μια τεράστια συνομωσία , καθώς βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους που υποφέρουν απο κορονοϊό ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ.

Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση απο Τετάρτη. Ναι, μαζί σας. Πάμε να συνεχίσουμε το πείραμα της εκπαίδευσης στα παιδιά μας. ΞΑΝΑ. Απλά, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως μπορεί να υλοποιηθεί αυτό σε ένα σπίτι με δυο παιδιά και με εργαζόμενους γονείς; Πόσοι υπολογιστές, λάπτοπ, τάπλετ, τηλέφωνα χρειάζονται; Για τις μονογονεϊκές οικογένειες; Για τους άνεργους; ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ;

Υποχρεωτική τηλεκπαίδευση απο Τετάρτη…

Διάβασα το πιο κάτω ποστ της Αργυρώς Γιαννουδάκη και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη, γι αυτό το αναρτώ αυτούσιο:

” Άκου Niki Kerameus τι σημαίνει Υπουργός Παιδείας γιατί θα τρελαθούμε!Μια μάνα προ ολίγου σχεδόν έβαλε τα κλάματα στην πόρτα του σχολείου όπου πήγαμε να παραλάβουμε τα βιβλία, γιατί αγωνιούσε για το πως θα συνδέεται το πρωτάκι της μόνο του από το σπίτι ενόσω εκείνη θα είναι στη δουλειά. Ξέρετε υπάρχουν και μονογονεϊκές οικογένειες…Υπάρχουν επίσης και οικογένειες ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, που η κυβέρνηση τις θέλει στην πρώτη γραμμή και επίσης είναι στα πρόθυρα κατάρρευσης, γιατί επίσης δεν έχουν εξοπλισμό, γιατί δεν τους επιτρέπετε να ξεκουραστούν με τα παιδιά στο σπίτι, για να ρίχνονται καθημερινά ξανά στη μάχη κατά του κορωναϊού. Συνάντησα και μια τέτοια μάνα και ξέρετε τι μου είπε; Ότι δεν ξέρει πώς θα αντέξει την αϋπνία όταν μετά τα νυχτέρια, θα καλείται να είναι πάνω από το πρωτάκι της που θα παλεύει να συνδεθεί από το κινητό της.

Υπουργός Παιδείας κυρία Κεραμέως σημαίνει ότι έχετε ευθύνη και χρέος να εξασφαλίζετε ότι κάθε παιδί απ’ άκρη σ’ άκρη σε αυτή τη χώρα έχει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ να παρακολουθήσει το σχολικό πρόγραμμα.

Υ πουργός Παιδείας σημαίνει ότι έχετε χρέος να εξασφαλίζετε ότι κάθε παιδί απ’ άκρη σ’ άκρη σε αυτή τη χώρα έχει τηλεφωνική γραμμή στο σπίτι του σύνδεση στο διαδίκτυο και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Γιατί κυρία Κεραμέως το να έχει ένα παιδί η/υ ή τάμπλετ και ένα άλλο να είναι σε ένα ακουστικό αυτομάτως δημιουργεί μια χαοτική ανισότητα.

Γιατί το να έχει ένα παιδί τη δυνατότητα να είναι στο ακουστικό και ένα άλλο όχι, είτε επειδή το τηλέφωνο είναι κομμένο, είτε διότι η οικογένεια του αδυνατεί να πληρώνει καθημερινά αστική χρέωση δημιουργεί επίσης μια χαοτική ανισότητα.

Ξέρετε σε οικογένειες που αυτή την περίοδο χειμάζονται από την οικονομική κρίση είτε επειδή οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε επειδή είναι σε αναστολή, προτεραιότητα δεν είναι το ίντερνετ αλλά να υπάρχει φαγητό στο τραπέζι και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Τα βασικά δηλαδή!

Χαοτική είναι επίσης η ανισότητα που δημιουργείται μέσα σε μια οικογένεια όταν έχει περισσότερα του ενός τέκνου και δεν έχει επαρκή εξοπλισμό, αφού ως γνωστόν κανένα σπίτι δεν διαθέτει τηλεφωνικό κέντρο…

Πήγα προ ολίγου στο σχολείο και είδα δασκάλους και γονείς σε απόγνωση. Ξέρετε κυρία Κεραμέως δεν έχουν ούτε όλες οι οικογένειες, ούτε όλοι οι δάσκαλοι τον τεχνολογικό εξοπλισμό να κάνουν μάθημα από Τετάρτη.Αλήθεια κυρία Κεραμέως που είναι τα 65.965 λάπτοπ και τα 25.648 τάμπλετ που διαφημίζετε ότι έχει διαθέσει το υπουργείο; Πότε σκοπεύετε να τα διαθέσετε; Τί θα συμβεί με όσους αδυνατούν να παρακολουθήσουν την σύγχρονη εκπαίδευση;

Εγώ κυρία Κεραμέως ζήτησα ένα τουλάχιστον τάμπλετ, αλλά η απάντηση που πήρα από τη δασκάλα του γιου μου είναι ότι όχι μόνο δεν τα έχουν δει, αλλά δεν έχει και η ίδια έως σήμερα εξοπλισμό για να κάνει μάθημα.Ξέρετε δεν ζήτησα δώρο, δανεικό το θέλω από τη στιγμή που όπως ανακοινώσατε τα μαθήματα είναι υποχρεωτικά από Τετάρτη.

Στο σπίτι μας κυρία Κεραμέως, έχουμε τηλεφωνική γραμμή και σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα λαπτοπ (που αναγκαστήκαμε να πάρουμε στην πρώτη καραντίνα το οποίο ξεπληρώνουμε ακόμα), γιατί χρησιμοποιείται για εργασία. Από επιλογή ωστόσο δεν έχουμε στο σπίτι ούτε τηλεόραση, ούτε τάμπλετ, ούτε βιντεοπαιχνίδια.

Έχουμε όμως αγοράσει σιγά σιγά στα παιδιά πολλά βιβλία και τα έχουμε ωθήσει από μωρά στον αθλητισμό. Αυτό σημαίνει κυρία Κεραμέως ότι από Τετάρτη τα παιδιά δεν θα στερούνται πια μόνο τον αθλητισμό, αλλά και την παιδεία. Και τα στερούνται όπως ευθαρσώς ανακοινώσατε παρότι δεν παρατηρείται πρόβλημα υπερμετάδοσης στα σχολεία, όπως δεν παρατηρήθηκε υπερμετάδοση στους χώρους άθλησης τους οποίους επίσης κλείσατε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για ανεξέλεγκτη εξάπλωση.

Τα τηλέφωνα κυρία Κεραμέως μου που επίσης ευθαρσώς προτείνετε ως μέσω για να γίνει το μάθημα, αφενός δεν είναι γι’ αυτή τη δουλειά, αφετέρου δεν τα παρέχουμε στα παιδιά δημοτικού γιατί δεν τα θεωρούμε απαραίτητα, εκτός κι αν η πρόταση σας είναι να δοθούν τα τηλέφωνα τα γονιών και να διακόπτεται κάθε λίγο το μάθημα όποτε χτυπά.

Η απόφαση σας να κλείσετε τα σχολεία χωρίς να εξετάζετε άλλους τρόπους διεξαγωγής του μαθήματος όπως εκ περιτροπής μάθημα δημιουργεί μία τεράστια κοινωνική ανισότητα, η οποία αν και δεν είμαι νομικός την αντιλαμβάνομαι επίσης ως αντισυνταγματική.Ανοίξτε τα σχολεία και τον αθλητισμό ΤΩΡΑ, με σχεδιασμό, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για όλους τους εμπλεκόμενους.

Σταματήστε τα πειράματα με τα παιδιά μας“.

About Author