Το έλατο των Χριστουγέννων Julia Donaldson -Thisisus.gr

Το έλατο των Χριστουγέννων Julia Donaldson -Thisisus.gr

Η Χριστουγεννιάτικη πρόταση του Little Book

Τίτλος Βιβλίου : Το έλατο των Χριστουγέννων (The Christmas Pine)

Συγγραφέας : Julia Donaldson

Εικονογράφηση : Victoria Sandoy

Μετάφραση : Μάνος Μπονάνος

Εκδότης : Ίκαρος

Ημερομηνία Εκδοσης : Νοέμβριος 2021 ISBN : 9789605724160

32 σελίδες

23×28 εκ.

Σκληρόδετο, Πολύχρωμη εικονογράφηση

Προτεινόμενη Ηλικία : 3+

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Λατρεύουμε αυτή την εποχή του χρόνου που λαμπερές, νέες χριστουγεννιάτικες ιστορίες βρίσκουν τη θέση τους στα ράφια των βιβλιοπωλείων, πασπαλίζοντάς μας με το χριστουγεννιάτικο πνεύμα!

Δεν θα αργήσει να φτάσει η στιγμή που θα είμαστε αγκαλιά με αυτά τα υπέροχα βιβλία μπροστά στο φωτισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο…

Ένα μαγικό εικονογραφημένο βιβλίο για τα Χριστούγεννα, γραμμένο σε χαρωπή ομοιοκαταληξία από την Julia Donaldson, δημιουργό των best sellers και αγαπημένων όλων βιβλίων : Γκρούφαλο & Μια σκούπα μα τι σκούπα.

Βαθιά μέσα σε ένα χιονισμένο δάσος, στέκεται ένα μικρό πεύκο με ένα ιδιαίτερο πεπρωμένο: όταν μεγαλώσει, θα γίνει το διάσημο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Trafalgar!

Μια παράγραφος στην τελευταία σελίδα του βιβλίου, εξηγεί την αληθινή ιστορία πίσω από το δέντρο : μια ιδιαίτερη παράδοση που συνεχίζεται για πάνω από εβδομήντα χρόνια. Κάθε χρόνο, ο Δήμαρχος του Όσλο της Νορβηγίας, προσφέρει στον βρετανικό λαό ένα εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο ως σύμβολο ειρήνης και φιλίας, αλλά και ως ένα ευχαριστώ για την υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το έλατο της ιστορίας μας, αφού μεγαλώσει και ψηλώσει, κάνει το μακρύ ταξίδι του στη θάλασσα μέχρι που στέκεται γερό στην πολυσύχναστη πλατεία. Φέρνει τόση χαρά στους ανθρώπους που περνούν και απολαμβάνει να ακούει τα παιδιά να τραγουδούν. Τα παραδοσιακά τους τραγούδια του θυμίζουν μια πολύ ιδιαίτερη ιστορία κάποιων άλλων, που ταξίδεψαν μακριά, ακολουθώντας ένα αστέρι…

Κάθε χρόνο, η Ένωση Ποιητών του Ηνωμένου Βασιλείου ζητά από έναν ποιητή να γράψει ένα ποίημα για να καλωσορίσει το δέντρο. Η Julia Donaldson έγραψε αρχικά το Christmas Pine για τον εορτασμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του 2020. Το ποίημα παρουσιάστηκε στην πλατεία Trafalgar από μαθητές.

Αποτίοντας φόρο τιμής στην παράδοση, ο απαλός ρυθμικός στίχος και οι πολύχρωμες εικόνες τονίζουν τα δύο πράγματα που έχει στην καρδιά της η Julia Donaldson (πέρα από τη συγγραφή) τη δύναμη των παιδιών και το τραγούδι. Η ατμοσφαιρική εικονογράφηση της Victoria Sandoy είναι γεμάτη υπέροχες λεπτομέρειες για να επισημάνετε με τους μικρούς αναγνώστες.

Δημιουργούν μια ζεστή, χριστουγεννιάτικη αίσθηση με απαλά χρώματα και τονίζουν τη σημασία του δέντρου. Η σχέση του δέντρου με τα παιδιά αναδεικνύεται καθώς μεγαλώνουν και λάμπουν όπως και αυτό. Γραμμένο για να διαβαστεί δυνατά, το βιβλίο αυτό θα γίνει σίγουρα “κλασικό”.

Μια συγκινητική ιστορία γιορτής και ελπίδας, ένα τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο!

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Little Book

Παιδικό Βιβλιοπωλείο

Χαϊμαντά 35 , 15234 Χαλάνδρι

Τ. 2106855404

info@littlebook.gr

www.littlebook.gr

About Author