Το Ηλιακό Σύστημα ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας -Thisisus.gr

Το Ηλιακό Σύστημα ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας -Thisisus.gr

Κάνοντας μια βόλτα με τον γιο μου (8 ετών) περάσαμε κι από ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο. Εκεί έπεσε στο μάτι μου ένα βιβλίο με τίτλο “Ηλιακό Σύστημα“. Πρόκειται για ένα βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας όπου χρησιμοποιώντας μια ειδική εφαρμογή στο κινητό ή το tablet βλέπουμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος να ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες του.

Τα βιβλία επαυξημένης πραγματικότητας έχουν εμφανιστεί στην αγορά τα τελευταία χρόνια και αποτελούν ένα συνδυασμό του πραγματικού κόσμου με τον ψηφιακό. Με την τεχνολογία αυτή οι σελίδες του βιβλίου ενώνονται με ήχους και κινούμενες εικόνες επιτρέποντας στον αναγνώστη να αλληλοεπιδρά με το περιεχόμενο του βιβλίου.

Το βιβλίο “Ηλιακό Σύστημα”δημιουργήθηκε με τη συνεργασία του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών. Μέσα από τις σελίδες του τα παιδιά θα μάθουν σημαντικές λεπτομέρειες για του πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, τον ήλιο μας και την διαστημική τεχνολογία.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Σε μια εποχή λοιπόν που κάποιοι πιστεύουν ακόμα ότι η Γη είναι επίπεδη θα πρέπει να οπλίσουμε τα παιδιά μας με γνώση ώστε να μπορέσουν να αντισταθούν στα κύματα βλακείας που εξαπολύουν οι διάφοροι τηλεπωλητές  βιβλίων.

Ας σηκωθούμε λοιπόν από καναπέδες, κρεβάτια, πολυθρόνες και ας τρέξουμε στο κοντινότερο βιβλιοπωλείο γιατί η βλακεία δεν είναι ανίκητη !

Σύνδεσμο για να αποκτήσετε το συγκεκριμένο βιβλίο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Γράφει για το thisisus ο Σιάνος Τρύφωνας

About Author