Το JA Greece στα Τρίκαλα την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου -Thisisus.gr

Το JA Greece στα Τρίκαλα την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου -Thisisus.gr

To JuniorAchievementGreece(JAGreece) συνεχίζει τα ταξίδια στην Ελλάδα με επόμενο σταθμό τα Τρίκαλα. Η εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Τρικκαίων «GiSeMiHUB» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου από τις 16:00 έως τις 18:15. 

Το ΕργαστήριοΕπιχειρηματικότητας στη Σχολική Εκπαίδευση απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Γυμνασίων και Λυκείων που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν δράσεις επιχειρηματικότητας στα σχολεία τους. Στόχοι του Εργαστηρίου είναι: (1) οι εκπαιδευτικοί να συνεργαστούν ώστε να επεξεργαστούν και να συνδιαμορφώσουν το πώς αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους ως παιδαγωγών στο πλαίσιο ενός προγράμματος σχολικής επιχειρηματικότητας, (2) να γνωρίσουν πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί από άλλους συναδέλφους σε συνεργασία με εθελοντές-μέντορες, (3) να ενημερωθούν για τις δυνατότητες και τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού JA Greece (https://jagreece.org/). 

To JA Greece, βάσει Μνημονίου Συνεργασίας με το ΥΠΑΙΘ, προσφέρει από το 2005 δωρεάν προγράμματα σε σχολεία (Δημόσια και Ιδιωτικά) όλης της Ελλάδας, που υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, και ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα (Γυμνάσιο-Λύκειο), έχουν την έγκριση του Υπουργείου ή εντάσσονται στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν στο πλαίσιο μαθημάτων Τεχνολογίας & Πληροφορικής, Κοινωνικής & Πολιτικής Αγωγής, Αρχών Οικονομίας, Οικιακής Οικονομίας, αλλά και αντίστοιχων ομίλων, ευρωπαϊκών προγραμμάτων, ή άλλων εκπαιδευτικών δράσεων. 

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στον Κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του Δήμου Τρικκαίων «GiSeMi HUB», Βαλκάνου 6, Τρίκαλα Θεσσαλίας, ΤΚ 42100.

Θα δοθεί έμφαση στο βιωματικό πρόγραμμα της «Εικονικής Επιχείρησης» που υλοποιείται σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο για πάνω από 100 χρόνια και αποτελεί εμπειρία ζωής για τους μαθητές και τις μαθήτριες αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.  Συνοπτικές πληροφορίες για την «Εικονική Επιχείρηση» και όλα τα προγράμματα του JA Greece, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στα Τρίκαλα:

15:45-16:00Προσέλευση
16:00-16:05Καλωσόρισμα:  Έφη Λεβέντη, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Τρικκαίων 
 
16:05-17:00Βιωματική δραστηριότητα: Εμπνέοντας, προετοιμάζοντας και υποστηρίζοντας τους μαθητές για την επιτυχία
 
17:00-17:40Καλές πρακτικές από εφαρμογές προγραμμάτων επιχειρηματικότητας- Εμπειρίες εκπαιδευτικών και εθελοντών μεντόρων από τοπικές επιχειρήσεις 
Αθανασία Ζαραμπούκα, Δ/ντρια 1ου ΓΕΛ Τρικάλων (ΠΕ03)
 
17:40-18:15Προγράμματα επιχειρηματικότητας στη σχολική εκπαίδευση- Ελένη ΧελιώτηΣοφία Μανσόλα (Junior Achievement Greece)
 

Για την είσοδο των εκπαιδευτικών στον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «GiSeMi HUB»  είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ ως και την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου: https://forms.office.com/r/hdBaWrzU1e. Απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας καθώς και πιστοποιητικού εμβολιασμού που έχει πραγματοποιηθεί πριν από τουλάχιστον 14 ημέρες, ή εναλλακτικά βεβαίωση νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ COVID-19. Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να βρίσκονται στον χώρο στις 15:45 για την έγκαιρη τακτοποίηση των παραπάνω ελέγχων.

Στο τέλος του Εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. 

 Για περισσότερες πληροφορίες:

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Μαρία Γιαννέτου
Δημοσιογράφος – Διευθύντρια Επικοινωνίας JA Greece
maria.giannetou@jagreece.org – 6932192633

About Author