Το καλύτερο τσουρέκι με διαφορά – Thisisus.gr

Το καλύτερο τσουρέκι με διαφορά – Thisisus.gr

Συνταγές για τσουρέκια αμέτρητες στο ίντερνετ, μη ψάχνετε όμως άδικα το καλύτερο τσουρέκι με διαφορά είναι “ΤΟ τσουρέκι της Mamangelic“. Τι να πρωτοπεί κανείς για τη γεύση, τη μυρωδιά, την υφή, την ανθεκτικότητα, άψογο σε όλα του θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 175 γρ. νερό
  • 100 γρ. γάλα πάντα και μόνο φρέσκο
  • 630-650 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
  • 45 γρ .μαγιά φρέσκια (ή 15 γρ. ξερή μαγιά)
  • 2 αυγά μέτρια
  • 50 γρ. βούτυρο ζωικό (σε θερμοκρασία δωματίου ή λιωμένο)
  • 160 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική ή αν τα θέλετε γλυκά 200 γρ.
  • 40 γρ. ιμβερτοποιημένη ζάχαρη (μην αγχώνεστε φτιάχετε πανεύκολα δείτε εδώ)
  • ελάααχιστο αλάτι
  • μαχλέπι, κακουλέ, μαστίχα- αναλόγως γούστου, εγώ βάζω 1/2 κ. γλυκού απ’ το κάθε ένα  (και επίσης βάζω και βανίλια και ξύσμα από ενάμιση μεγάλο πορτοκάλι, μ’ αρέσουν τα αρώματα!)
  • 1 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ελαφρά γάλα και νερό και διαλύουμε τη μαγιά. Στη συνέχεια βάζουμε στο μίξερ με αυτή τη σειρά: γάλα, νερό, μαγιά, ζάχαρες (και τα δύο είδη), αυγά, μυρωδικά, βούτυρο και ξεκινάμε ανάδευση.

Αφού ανακατευτούν καλά προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά το αλεύρι μας (ΠΡΟΣΟΧΗ όχι όλο μαζί!).

Ρυθμίζουμε το μίξερ μας σε κανονική ταχύτητα και περιμένουμε να μαζευτεί η ζύμη στο γάντζο (θα χρειαστεί απο 7-20 λεπτά, εξαρτάται απο το αλεύρι συνήθως). Όταν είναι έτοιμο το σκεπάζουμε με πετσέτα και το τοποθετούμε σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει αρκετά. Να κοιτάτε τη ζύμη μετά τα 45 λεπτά για να δείτε αν φούσκωσε και πόσο.

Tips: Για το φούσκωμα μπορείτε να ζεστάνετε λίγο το φούρνο στους 50 όσο ζυμώνετε και μόλις είναι να φουσκώσει το ζυμαρι σβήνετε το φούρνο και αφήνω λάμπα μόνο αναμμένη, είναι η ιδανική θερμοκρασία!

Μόλις φουσκώσει

Μόλις φουσκώσει το ζυμάρι το πατάμε για να ξεφουσκώσει και πλάθουμε τα τσουρέκια μας. Τα αφήνουμε ξανά να φουσκώσουν (χρειάζονται απο 5 λεπτά εώς και 30 λεπτά!).

Όταν είναι έτοιμα τα αυγουλώνουμε με σκέτο ασπράδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160οC, πάνω και κάτω αντιστάσεις, χαμηλή σχάρα. ΠΡΟΣΟΧΗ: τοποθετείστε ένα μπόλ ΜΙΚΡΟ με βραστό νερό στον πάτο του φούρνου, αυτό είναι ένα έξτρα μυστικό για να γίνει τέλειο!

Συνήθως, τα κανονικά τσουρέκια χρειάζονται 30-40 λεπτά ψήσιμο ενώ τα μικρότερα θέλουν λιγότερο χρόνο.

Πραγματικά είναι η αγαπημένη μας συνταγή και το καλύτερο τσουρέκι. Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινήσεις για την εκτέλεση μπορείτε να δείτε το βίντεο που ετοίμασε η Mamangelic εδώ καθώς την συνταγή στην ιστοσελίδα της, απλά πατήστε εδώ

About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.