Ακούστε το Καπλάνι της Βιτρίνας της Άλκης Ζέη –Thisisus.gr

Ακούστε το Καπλάνι της Βιτρίνας της Άλκης Ζέη –Thisisus.gr

Μια μαγική ιστορία! Ένα μαγευτικό βιβλίο με την υπέροχη γραφή της Άλκης Ζέη. Το Καπλάνι της Βιτρίνας, έρχεται σε 10 ηχογραφημένες ιστορίες μέσα από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το Καπλάνι της Βιτρίνας είναι πλέον ένα χιλιοδιαβασμένο βιβλίο θρύλος το οποίο περνάει από γενιά σε γενιά! Πρόκειται μια αυτοβιογραφική Ιστορία της ίδιας της συγγραφέως. Είναι ένα βιβλίο το οποίο μας ταξιδεύει μέσα από τους ήρωες του στην Ελληνική Μυθολογία αλλά και στην δικτατορία του Μεταξά.

Δύο μικρά κορίτσια ακούν ιστορίες μαγικές που αντικείμενο τους έχουν το Κάπλανι, την βαλσαμωμένη τίγρη του σαλονιού. Μέχρι που έρχεται η Δικτατορία του Μεταξά και όλα ξαφνικά αλλάζουν.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας δίνει μέσα από τις μοναδικές ηχογραφήσεις της Όλιας Λαζαρίδου όλη την Ιστορία από αυτό το υπέροχο και διαχρονικό βιβλίο. Παράλληλα, ο Αλέκος Λεβίδης, ένας από τους σημαντικότερους Νεοέλληνες ζωγράφους, δημιούργησε ένα μοναδικό σκηνικό για το ακουστικό βιβλίο μέσα από πέντε πρωτότυπους πίνακες. Τέλος, ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος, ένας από τους πιο διακεκριμένους συνθέτες μας, συναντά για άλλη μια φορά τα παιδιά μετά τη μουσική που έγραψε για τη θρυλική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος «Εδώ Λιλιπούπολη», συνθέτοντας το μουσικό σήμα των επεισοδίων καθώς και μουσικές γέφυρες. Σε κύκλους δέκα ηχογραφήσεων ολοκληρώνεται όλη η Ιστορία του βιβλίου και είναι μια απολαυστική εμπειρία να το ακούσουμε μαζί με τα παιδιά μας!

Ακούστε την Ιστορία και δείτε τους πίνακες για το Καπλάνι της Βιτρίνας εδώ.

Διαβάστε επίσης:

Ακούστε δωρεάν το παραμύθι “Ο λαγός και η χελώνα”

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου μας διαβάζει Τζάνι Ροντάρι

Παραμύθια με την Ξένια Καλογεροπούλου

Ραδιόφωνο για παιδιά! Η καλύτερη παιδική μουσική στην εκπομπή «Κόκκινο Ποδήλατο»

About Author