Το κόκκινο βιβλίο, ένα θεραπευτικό παιχνίδι της Νένας Γεωργιάδου – Thisisus.gr

Το κόκκινο βιβλίο, ένα θεραπευτικό παιχνίδι της Νένας Γεωργιάδου – Thisisus.gr

To κόκκινο βιβλίο είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μέσα απο τη σειρά βιβλίων “Θεραπευτικά παραμύθια“, της ψυχολόγου Νένας Γεωργιάδου.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μαζέψουν τα παιδιά σε ένα “βιβλίο” ότι κόκκινο μπορούν να σκεφτούν και να βρουν γύρω τους. Για παράδειγμα: μια κόκκινη κλωστή, κόκκινα πέταλα από τριαντάφυλλο, κόκκινη κορδέλα κ.α. Η φαντασία τους είναι ασταμάτητη και θα σας εκπλήξει πόσο κόκκινο υπάρχει γύρω μας!

Τι θα χρειαστείτε:

  • Λεπτά χαρτόνια Α4 (120γρ)
  • Κόλλα
  • Εικόνες
  • Διάφορα αντικείμενα που θα βρουν τα παιδιά
  • Κλασέρ

Ο κανόνας είναι ένας και απλός να φτιάξει το κάθε παιδί το δικό του κόκκινο βιβλίο! Επομένως, στο κλασερ θα βάλουμε αρκετά λεπτά χαρτόνια Α4 και το παιδί πρέπει σε κάθε χαρτόνι/σελίδα να κολλήσει κάτι κόκκινο, μια εικόνα ή ένα αντικείμενο. Αν δεν έχετε κλασέρ μην ανησυχείτε, μπορείτε να ενώσετε τα χαρτόνια με τις εικόνες με μια κορδέλα αντίστοιχου χρώματος

Για παιδιά απο 7+

Το παιδί μπορεί να γράψει ένα μικρό κείμενο σχετικό με το κόκκινο αντικείμενο/εικόνα π.χ. αν η εικόνα έχει πάνω μια ντομάτα μπορεί να γράψει: “Η ντομάτα είναι ένα καλοκαιρινό λαχανικό. Τρώγεται ωμή ή ψημένη. Πολλαπλασιάζεται με σπόρους κ.λ.π”

Το κείμενο μπορεί να το σκεφτεί απο μόνο του το παιδί ή ακόμα και να ψάξει να βρει πληροφορίες για το αντικείμενο/εικόνα μέσα απο βιβλία ή το διαδίκτυο.

Για παιδιά απο 3 – 6 ετών

Για τα παιδιά που δεν πηγαίνουν ακόμα σχολείο περιοριστείτε μόνο σε εικόνες που θα κόψουν από περιοδικά ή θα ζωγραφίσουν μόνα τους. Εναλλακτικά, γράψτε εσείς μόνο το όνομα του κάθε λήμματος και ζητήστε από τα παιδιά να το αντιγράψουν και να εξασκηθούν παράλληλα στη γραφή.

Το παιχνίδι με το κόκκινο βιβλίο βοηθάει τα παιδιά να αγαπήσουν την αναζήτηση γνώσης και να ανοίξουν τους δικούς τους ορίζοντες. Η ονομασία του βιβλίου μπορεί να αλλάζει ανάλογα με το περιεχόμενο του.

Καλή διασκέδαση!!!

About Author