Το νησί της Μαρίας Μια συναρπαστική Ιστορία -Thisisus.gr

Το νησί της Μαρίας Μια συναρπαστική Ιστορία -Thisisus.gr

Τίτλος Βιβλίου : Το νησί της Μαρίας (Maria’s Island)

Συγγραφέας : Victoria Hislop

Εικονογράφηση : Gill Smith

Μετάφραση : Φωτεινή Πίπη

Εκδότης : Ψυχογιός

Ημερομηνία Εκδοσης : Απρίλιος 2022 ISBN : 9786180142488

136 σελίδες

14×21 εκ.

Μαλακό εξώφυλλο, Πολύχρωμη εικονογράφηση Προτεινόμενη Ηλικία : 10+

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Μια δραματική και συγκινητική ιστορία τοποθετημένη στο ίδιο σκηνικό με το διεθνές best seller “The Island” / “Το Νησί”, από τη διάσημη μυθιστοριογράφο Victoria Hislop.

Τη συναρπαστική ιστορία του κρητικού χωριού Πλάκα και του μικροσκοπικού, έρημου νησιού της Σπιναλόγκαςτης πρώην αποικίας λεπρών της Ελλάδας – μας διηγείται η Μαρία Πετράκη, ένα από τα παιδιά της αρχικής εκδοχής του “The Island”. Μας μιλά για την αρχαία και παρεξηγημένη ασθένεια της λέπρας, διερευνώντας τα θέματα του στιγματισμού, της ντροπής και της μεταχείρισης όσων είναι διαφορετικοί, τα οποία είναι τόσο σημαντικά για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες …μα πόσο επίκαιρο, αλήθεια!

Η συγγραφέας παρουσιάζει με τέχνη όλα τα ακατέργαστα συναισθήματα της αφηγήτριας και των γύρω της, όπως και στην πρώτη εκδοχή του μυθιστορήματος για ενήλικες, με μία γραφή όμορφη και περιεκτική. Ένα βιβλίο-μυθοπλασία, μα συνάμα εκπαιδευτικό και ρεαλιστικό, με στοιχεία γεωγραφικά και ιστορικά. Ο χαρακτήρας της Μαρίας, δυνατός και γεμάτος ελπίδα, οδηγεί την ιστορία σε ένα λυτρωτικό τέλος.

Η πλούσια, έγχρωμη εικονογραφήση της Gill Smith, θα μεταφέρουν στον αναγνώστη το διαχρονικό και όμορφο ελληνικό τοπίο και τη μεσογειακή θαλασσογραφία. Εικόνες ελκυστικές, παρά τα όσα συμβαίνουν στην ιστορία, οι οποίες – ειδικά στα σαλόνια – έχουν πολλές λεπτομέρειες να εντοπίσει κανείς. Γοητευτικά επίσης και τα γεωμετρικά μοτίβα που πλαισιώνουν το κείμενο σε πολλές σελίδες.

Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί, για ένα κομμάτι της ιστορίας που δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Little Book

Παιδικό Βιβλιοπωλείο

Χαϊμαντά 35 , 15234 Χαλάνδρι

Τ. 2106855404

info@littlebook.gr

www.littlebook.gr

About Author