Το παιδί σου σε βλέπει! Φέρσου ανάλογα –Thisisus.gr

Το παιδί σου σε βλέπει! Φέρσου ανάλογα  –Thisisus.gr

Τα παιδιά κάνουν αυτό που βλέπουν και όχι αυτό που ακούν

Σήμερα το απόγευμα λέω στον γιο μου να κλείσει την τηλεόραση κι εκείνος άρχισε να φωνάζει και να διαμαρτύρεται! Φωνάζει κα μιλάει με αγένεια σε μένα την μάνα του. Αν ήταν άλλος μπροστά θα ντρεπόμουν και αν δεν είχα ακόμα παιδιά, θα σκεφτόμουν να ένα ακόμα κακομαθημένο …χωρίς τρόπους… και τα λοιπά…

Τώρα όμως που έχω παιδιά, τα πράγματα είναι αλλιώς. Γυρνάω τον χρόνο πίσω και με βλέπω το ίδιο πρωί να του φωνάζω για κάτι… ούτε που θυμάμαι τι! Ήμουν αγχωμένη από την δουλειά και κουρασμένη και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο και τέλος πάντων είχα όλα τα δίκια με το μέρος μου! Και φώναζα και καλά έκανα δηλαδή ….ή μήπως όχι;

Όσες φορές και να στο πουν, όσα τσιτάτα κι αν διαβάσεις ότι «τα παιδιά κάνουν αυτό που βλέπουν και όχι αυτό που ακούν» αν δεν το δεις με τα μάτια σου δεν το καταλαβαίνεις. Κουνάς το κεφάλι και λες ναι, ναι, βέβαια έτσι είναι, αλλά καταβάθος το προσπερνάς.

Βλέποντας τον γιο μου είδα εμένα. Τα δικά μου νεύρα είδα στο παιδικό του πρόσωπο. Σε μένα προσπαθεί να μοιάσει και την δική μου συμπεριφορά προσπαθεί να αντιγράψει. Κι αυτή τη φορά δεν είναι κολακευτικό. Και επειδή ξέρεις ότι όταν τα λέμε, δεν σε αφήνω ποτέ έτσι…. Θα σου πω και πάλι που κατέληξα! Να λοιπόν το μυστικό!

Όλοι έχουμε νεύρα και όλοι μα όλοι έχουμε δύσκολες μέρες… ξέρω δεν είσαι φυτό και είναι μέρες που θέλεις να ουρλιάξεις από τα νεύρα …και σου λέω να το κάνεις! Μην τα κρατάς όλα μέσα σου! ΜΗΝ το κάνεις όμως πάντα! Και αν το κάνεις …. Γιατί είπαμε είσαι άνθρωπος κι όχι φυτό…. Μάθε να ζητάς ειλικρινά συγνώμη και προσπάθησε ξανά και ξανά να γίνεις αυτό που θέλεις να δεις στο παιδί σου! Τα παιδιά μας, μας παρακολουθούν με τα μάτια ορθάνοιχτα… έχουν μείνει έτσι ορθάνοιχτα από την πολλή τηλεόραση λέει ο άντρας μου…. Αλλά μπορεί και όχι! Πάντως μας παρακολουθούν! Ακόμα και στο μπάνιο…. Ξέρεις εσύ!

Δώσε λοιπόν με όλη σου την ψυχή το καλό παράδειγμα! Γίνε ευγενικός, φρόντισε τους άλλους, κάνε καλές πράξεις, γίνε καλός με τα ζώα και τη φύση!

Γίνε αυτό που τα παιδιά σου θα θαυμάζουν. Ας γίνουμε κι εσύ κι εγώ μαζί…. Άξιοι να μας μιμηθούν! Θέλουμε να γίνουμε τα πρότυπα τους και αν στο παρελθόν κάναμε λάθη… ας τα αναγνωρίσουμε κι ας τα αφήσουμε πίσω μας φροντίζοντας κάθε μέρα να κάνουμε όλο και λιγότερα!

Θα στο πω απλά ….Μην ξεχνάς…. Σε βλέπουν…..

Διαβάστε επίσης:

Για εκείνους τους δασκάλους…

Είναι ο Μπαμπάς των παιδιών σου ο ίδιος άντρας που παντρεύτηκες;

Είσαι Καλή Μαμά;

«Σας άλλαξε η πατρότητα;» 5 μπαμπάδες απαντούν

About Author