Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής!

Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής!

Φέτος το φθινόπωρο, το Παιδικό Μουσείο Exploration φτιάχνει βαλίτσες και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Με αφορμή το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία του βιβλίου στην βιβλιοθήκη της πόλης τους.

Καθετί που έκανε, σκέφτηκε, κέρδισε ή δημιούργησε η ανθρωπότητα,

όλα αυτά βρίσκονται, σαν μια μαγική παρακαταθήκη, στις σελίδες των βιβλίων.

Αποτελούν εκλεκτό κτήμα των ανθρώπων.

Τόμας Καρλάιλ

Πρώτος προορισμός μας είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής! Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής διοργανώνει μια εβδομάδα δράσεων για το βιβλίο, από τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή  22 Οκτωβρίου 2021. Στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία του βιβλίου, να λύσουν γρίφους, να αποκρυπτογραφήσουν παλιά μυστικά και να ανακαλύψουν τους διαφορετικούς ρόλους που είχε το βιβλίο στο πέρασμα των αιώνων.

Το Exploration, μαζί με τη νέα του μουσειοσκευή «ΒΙΒΛΙΟ: Τα φύλλα που μιλάνε» ταξιδεύει αυτό το φθινόπωρο στις βιβλιοθήκες της Ελλάδας. Η δράση υλοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Πολιτιστικής και Μουσειακής Εκπαίδευσης. Μέγας χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Περισσότερες πληροφορίες:

Exploration Children’s Museum

www.exploration.gr | info@exploration.gr

+30 6948 822 622

About Author