Το πιο νόστιμο ψωμί του τοστ – Thisisus.gr

Το πιο νόστιμο ψωμί του τοστ – Thisisus.gr

Η πιο εύκολη συνταγή για ψωμί του τοστ! Απλή και γρήγορη στην εκτέλεση δε θα σας ταλαιπωρήσει καθόλου.

Λοιπόν ξεκινάμε;

Θα χρειαστείτε:

  • 760γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 0,5 κ.γλ. αλάτι
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ ζάχαρη
  • 75γρ βούτυρο ανάλατο
  • 100γρ γάλα
  • 240γρ χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.  Αν θες να ζυμώσεις στο χέρι προσοχή το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη τη τοποθετούμε σε ένα μακρόστενο ταψί όπως φαίνεται στη φωτογραφία και το αφήνουμε για 40 λεπτά.

Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί σε μακρόστενο σκεύος και τοποθετούμε τη ζύμη

Μετά ψήνουμε στον αέρα για περίπου μισή ώρα στους 180 βαθμούς, στη μεσαία θέση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: φούρνος με φούρνο διαφέρει γι αυτό καλού κακού ελέγξτε το στα 10 λεπτά. Αν έχει πάρει πολύ χρώμα τότε τοποθετείστε το στη χαμηλότερη σχάρα.

Αφού περάσει η μισή ώρα το βγάζουμε και κάνουμε τον έλεγχο με το μαχαίρι. Αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο!

Το πιο αφράτο και πεντανόστιμο ψωμί του τοστ στο πιάτο σας!

Καλό φάγωτο.

Για το Thisisus.gr γράφει η Άννα Φραγκεσκίδου

Δείτε επίσης

Οι αγαπημένες μας καριόκες χωρίς ζάχαρη

Η καλύτερη συνταγή για Σμυρνέικα κουλουράκια

Γεμιστά μούρλια απο τη Mamangelic

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.