Το Πορτρέτο του Λαγού Μια ανατρεπτική Ιστορία γεμάτη Τέχνη -Thisisus.gr

Το Πορτρέτο του Λαγού Μια ανατρεπτική Ιστορία γεμάτη Τέχνη -Thisisus.gr

Αυτό λοιπόν, είναι για μας, το βιβλίο της Χρονιάς! Τόσο ωραίο???? Τόσο κι άλλο τόσο!

Τίτλος: Το Πορτρέτο του Λαγού Εικονογράφηση: Ντελφίν Ζακό

Συγγραφέας: Εμμανουέλ Τρέντεζ Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

Το Πορτρέτο του Λαγού Thisisus.gr

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Για να πείσει τη Νυφίτσα, μια γοητευτική νεαρή ηθοποιό από τη Νέα Υόρκη, να τον πάρει για σύζυγό της, ο Λαγός σκέφτεται να φτιάξει το καλύτερο πορτρέτο του, αυτό που θα την κάνει να τον αγαπήσει αμέσως. Ο φίλος του, το Γουρούνι, που γνωρίζει καλά τον κόσμο της τέχνης, τον συμβουλεύει να πάει στη σπουδαία ζωγράφο Αλεπού. Ο Λαγός, που δεν γνωρίζει από τέχνη, εμπιστεύεται τον φίλο του και την Αλεπού, η οποία τον πείθει να ποζάρει γυμνός και του παραδίδει στο τέλος έναν λευκό πίνακα!
Οι φίλοι του ήδη του κάνουν κοπλιμέντα για τον εξαιρετικό πίνακα. Ο Λαγός αισθάνεται ανόητος ….και, ακούγοντας τους φίλους του, συμφωνεί με τις απόψεις τους.
Όμως τελικά ποιος είναι ο πιο πονηρός της ιστορίας;

Το Πορτρέτο του Λαγού Thisisus.gr

Μια πραγματικά Υπέροχη ιστορία, που λατρέψαμε! Ανατρεπτική, με χιούμορ και δοσμένη με στιχάκια στη γλώσσα των παιδιών. Και ενώ η ιστορία έχει όλα όσα χρειαζόμαστε για να είναι ανάμεσα στις αγαπημένες μας, έρχεται αυτή η ξεχωριστή εικονογράφηση να την απογειώσει! Πραγματικά Έργα Τέχνης χωμένα ανάμεσα στις σελίδες ενός παιδικού βιβλίου!

Και ενώ η ιστορία σατιρίζει (όχι και τόσο κρυφά) την υπερβολή στην μοντέρνα Τέχνη και τα κρυφά της νοήματα οι εικόνες του βιβλίου μας ταξιδεύουν ανάμεσα σε διάσημους Πίνακες και μας κάνουν να καταλάβουμε γιατί η Τέχνη θρέφει την ψυχή!

Ένα Μοναδικό βιβλίο που συνδυάζει άψογα μια καλοδουλεμένη ιστορία με μια Εξαιρετική εικονογράφηση! Δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα παραπάνω! Το Υπερ Σουπερ Προτείνουμε!!!

Με αγάπη πάντα Σοφία

About Author