Το πρώτο Βιντεοπαιχνίδι με Ιατρική Συνταγή – Thisisus.gr

Το πρώτο Βιντεοπαιχνίδι με Ιατρική Συνταγή  – Thisisus.gr

το πρώτο θεραπευτικό βιντεοπαιχνίδι

Μπορεί να μην μοιάζει πολύ με τα βιντεοπαιχνίδια που έχουμε γνωρίσει έως τώρα, αλλά το EndeavorRX της εταιρείας Akili Interactive θα μείνει στην ιστορία ως το πρώτο βιντεοπαιχνίδι που θα μπορεί νόμιμα να διατεθεί στο εμπόριο και να συνταγογραφηθεί ως φάρμακο στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για μια απόφαση ορόσημο από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς να συνταγογραφήσουν το παιχνίδι σε παιδιά ηλικίας μεταξύ οκτώ και 12 ετών με Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής / υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ), αφού υποβλήθηκε σε επτά χρόνια κλινικών δοκιμών σε πάνω από 600 παιδιά.

Η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής/υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) αποτελεί μία κοινή νευροαναπτυξιακή δυσλειτουργία, η οποία αρχικά διαγιγνώσκεται στα παιδιά και μπορεί να διαρκέσει μέχρι την ενηλικίωση. Υπολογίζεται πως περίπου 4 εκατομμύρια παιδιά από 6 έως 11 ετών πάσχουν από αυτήν την πάθηση, τα συμπτώματα της οποίας περιλαμβάνουν δυσχέρεια στη συγκέντρωση και την προσοχή, καθώς και δυσκολίες ελέγχου της συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με την εταιρεία το ένα τρίτο των παιδιών που πήραν μέρος στην έρευνα “δεν είχε πλέον μετρήσιμο έλλειμμα προσοχής” παίζοντας το παιχνίδι αποφυγής εμποδίων και συλλογής στόχων για 25 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα για τέσσερις εβδομάδες.

Ο FDA σημειώνει ότι το παιχνίδι πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μέρος ενός ευρύτερου θεραπευτικού προγράμματος που θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει βοήθεια από επαγγελματίες υγείας, φάρμακα και διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, για την αντιμετώπιση των διαφόρων συμπτωμάτων της ΔΕΠΥ.

Το EndeavorRx, Το πρώτο θεραπευτικό βιντεοπαιχνίδι, θα διατεθεί σύντομα στο Apple App Store. Η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το αν και πότε θα ξεκινήσει το παιχνίδι στο Android.

Διαβάστε επίσης:

Βοηθήστε τα παιδιά, να σας διηγούνται τη μέρα τους

Παιδική Σεξουαλικότητα

Άγχος αποχωρισμού και πως να το διαχειριστείτε

RSV – Αναπνευστικός Συγκυτιακός Ιός

About Author