Το Σπιρτόκουτο της Δέσποινας Λιαράκου -Thisisus.gr

Το Σπιρτόκουτο της Δέσποινας Λιαράκου -Thisisus.gr

Ανοιχτό, τραγουδάει! Κλειστό, σταματάει!

Φως, τραγουδάει! Σκοτάδι, σταματάει!

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

🍂Συγγραφέας:Δέσποινα Λιαράκου Despina Liarakou • Little Bookworms in Cyprus

🍂Εικονογράφηση: Γιώτα Κοκκόση Giota Kokkosi doodler

🍂Εκδόσεις: Εκδόσεις Καστανιώτη

Ένα σπιρτόκουτο κι ένα τζιτζίκι, κάποιο απομεσήμερο καλοκαιριού, γίνονται τυχαία παιδικό παιχνίδι. Μπορεί άραγε κανείς να κλείσει κι άλλα πράγματα σ’ ένα τόσο μικρό κουτάκι; Η ηρωίδα αυτής της ιστορίας κλείνει στο δικό της τα πιο απίθανα πράγματα – αυτά που της αρέσουν πολύ κι άλλα που μπορεί να μην της αρέσουν ιδιαίτερα. Όταν όμως το σπιρτόκουτό της γεμίσει και δεν ανοίγει πια, δεν ξέρει τι να κάνει… Μια μικρή ιστορία για όλα αυτά που κρύβουμε μέσα μας και νιώθουμε καλύτερα όταν τα εκφράζουμε.

🦗Χριτς…χρατς…. Η Σοφία ανοιγοκλείνει το σπιρτόκουτό της! Δεν βάζει μέσα μόνο τζιτζίκια όπως ο αδερφός της! Εκείνη βάζει μέσα όλα τα όμορφα πράγματα που συναντάει!

Μυρωδιές, παιχνίδια, αγκαλιές και όλα όσα την κάνουν χαρούμενη!

Και τι γίνεται με αυτά που την κάνουν λυπημένη;

🍂Μα, και αυτά εκεί μέσα τα βάζει! Για όλα έχει χώρο το σπιρτόκουτο της!

🍂Για τα δάκρυα, τη λύπη, τη ζήλια, τον θυμό!

Ώσπου μια μέρα…. Το σπιρτόκουτο δεν ανοίγει!

Τι θα γίνει άραγε;

Μια μικρή ιστορία για όλα αυτά που κρύβουμε μέσα μας και νιώθουμε καλύτερα όταν τα εκφράζουμε!

Ένα πραγματικά Υπέροχο βιβλίο που με ένα λιτό και ταυτόχρονα συμπυκνωμένο σε νοήματα κείμενο, μας δείχνει πώς να βγάλουμε τα συναισθήματά μας από τα δικά μας σπιρτόκουτα!

Ένα βιβλίο θησαυρός για κάθε ηλικία!

Με μια λυρική εικονογράφηση που μας παραπέμπει στα παιδικά μας χρόνια και μας προκαλεί νοσταλγία! Απλά Μοναδική!

Λίγα Λόγια για τη Συγγραφέα:

Η Δέσποινα Λιαράκου κατάγεται από τη Μονεμβασιά. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη, Γλωσσολογία στην Τουλούζη και Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας στη Γαλλία. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα ως στέλεχος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας στα ΜΜΕ και ως σύμβουλος επικοινωνίας στην Περιφέρεια Αττικής. Από το 2014 εργάζεται στην Κύπρο, όπου ζει με τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά, και δραστηριοποιείται στον χώρο του βιβλίου. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διατηρεί την ομάδα φιλαναγνωσίας Μικροί Βιβλιοφάγοι στην Κύπρο|LittleBookwormsinCyprus, όπου γράφει για την παιδική λογοτεχνία, υλοποιεί προγράμματα φιλαναγνωσίας στα σχολεία, διοργανώνει φεστιβάλ και βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, ενώ έχει δημιουργήσει την Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης στο Ανοικτό Σχολείο Δήμου Κ. Πολεμιδίων. Από το 2022 συνεργάζεται με το TheLimassolBookFair, τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Λεμεσού. Το πρώτο της βιβλίο Όταν η φαντασία πάει σχολείο! κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Τελεία. Από τις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορεί το βιβλίο της Το σπιρτόκουτο σε εικονογράφηση της Γιώτας Κοκκόση.

INSTAGRAM & Tik Tok: @littlebookwormscy

www.littlebookworms.cy

Facebook: Μικροί Βιβλιοφάγοι στην Κύπρο| Little Bookworms in Cyprus

About Author

Προσθέστε Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *