Το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας θα διανείμει δωρεάν την Οδύσσεια του Ομήρου σε σκίτσα -Thisisus.gr

Το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας θα διανείμει δωρεάν την Οδύσσεια του Ομήρου σε σκίτσα -Thisisus.gr

Με τίτλο “une livre pour les vacances” Ένα βιβλίο για τις καλοκαιρινές διακοπές των μαθητών, το υπουργείο παιδείας της Γαλλίας θα διανείμει δωρεάν σε όλα τα παιδιά που τελειώνουν το δημοτικό την Οδύσσεια του Ομήρου σε σκίτσα στα πλαίσια προγράμματος φιλαναγνωσίας που εκπονείται από το 2018!

Η Δράση “ένα βιβλίο για τις διακοπές”, μια εμβληματική δράση που σηματοδοτεί την εθνική δέσμευση για ανάγνωση, επιτρέπει σε όλους τους μαθητές που τελειώνουν το δημοτικό, να λάβουν ένα βιβλίο εικονογραφημένο από έναν διάσημο εικονογράφο, για να τους συνοδεύσει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Η Οδύσσεια του Ομήρου, προσαρμοσμένη από τη Murielle Szac και εικονογραφημένη από τον Catel


Όλοι οι μαθητές του δημοτικού θα λάβουν το 2023 μια νέα έκδοση της Οδύσσειας του Ομήρου, προσαρμοσμένη από την Murielle szac και εικονογραφημένη από τον Catel. Αυτή η πρωτότυπη δημιουργία εκδίδεται από τη Réunion des musées nationaux-Grand Palais στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας για τη λειτουργία “ένα βιβλίο για τις διακοπές”

Αυτό το ελληνικό έπος του Ομήρου, άγγιξε από την αρχαιότητα, γενιές παιδιών. Αυτό το σημαντικό έργο παγκόσμιας κληρονομιάς θα είναι για τους μαθητές μια πρόσκληση για το ταξίδι της ανάγνωσης.

Η Murielle szac, μέσω των γραπτών της, παίρνει τους νέους αναγνώστες στον μύθο και τους επιτρέπει να νιώσουν τη δύναμή του και να ακούσουν την αρχική του προφορικότητα. Ο Κάτελ, από την ομορφιά των εικονογραφήσεών του, δείχνει την κίνηση και τα συναισθήματα που ζωντανεύουν τους χαρακτήρες, ανανεώνοντας μια άλλη παράδοση: αυτή της εικονογραφικής αναπαράστασης των περιπετειών του Οδυσσέα, που έχει σμαλτώσει την ιστορία της τέχνης. Μαζί, δημιούργησαν ένα πρωτότυπο και σύγχρονο έργο. Αναδεικνύοντας ιδιαίτερα τις γυναικείες μορφές της Οδύσσειας-γυναίκες, θεές, γοργόνες – που ζουν την περιπέτεια, μας κάνουν να ανακαλύψουμε ξανά τη σημασία του ρόλου τους, σε κάθε στάδιο της ιστορίας.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

About Author