Καλλιτέχνες από την Αργεντινή και την Ολλανδία δημιούργησαν τοιχογραφίες στα σχολεία του Χαλανδρίου -Thisisus.gr

Καλλιτέχνες από την Αργεντινή και την Ολλανδία δημιούργησαν τοιχογραφίες στα σχολεία του Χαλανδρίου -Thisisus.gr

Καλλιτέχνες από την Αργεντινή και την Ολλανδία δημιούργησαν τοιχογραφίες στα σχολεία του Χαλανδρίου

Νέα όψη απέκτησαν σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλανδρίου με τις τοιχογραφίες που δημιούργησαν καλλιτέχνες από την Αργεντινή και την Ολλανδία.

Στο 1ο Λύκειο Χαλανδρίου, στο παλαιότερο της πόλης, οι Ολλανδοί καλλιτέχνες Michel Velt και Roos Vink, δημιούργησαν «Το δέντρο της σοφίας», με έμπνευση από τα δέντρα της νεραντζιάς που αφθονούν γύρω από το σχολείο αλλά και σε όλο το Χαλάνδρι.

Στο 1ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, η Αργεντίνα ζωγράφος και εικαστικός Juana Page δημιούργησε την τοιχογραφία «The healer – Ο θεραπευτής», που αναφέρεται στις υψηλές αναζητήσεις που μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά για τη συνείδηση, η οποία απεικονίζεται με τις μορφές των πουλιών.

Στο δικό της πολύχρωμο, μαγικό κόσμο, γύρω από το κίτρινο πουλί που η ίδια είχε ζωγραφίσει σε προηγούμενο ταξίδι της από το Μπουένος Άιρες , «τα μπλε της ζωγραφιά της έμπλεξαν με τα μπλε του ουρανού», όπως σχολίασε η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Έλενα Χριστούλη.

Στο μεταξύ με την αντικατάσταση των κουφωμάτων ολοκληρώθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης στα 10 σχολεία της πόλης. Τοποθετήθηκαν συνολικά κουφώματα 2.200 τ.μ.

Το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν:

  • Έργα στεγάνωσης και θερμομόνωσης 4.733 τ.μ.
  • Τοποθέτηση 1.634 λαμπτήρων LED.

Το έργο ύψους 1.250.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το ΕΣΠΑ και κατά 500.000 ευρώ από τον δημοτικό προϋπολογισμό, με στόχο την καλύτερη ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και αφετέρου τη διαμόρφωση συνθηκών θερμικής άνεσης για τα παιδιά και τους δασκάλους τους.

Πηγή: Δήμος Χαλανδρίου, in.gr

About Author