Τσίμπημα τσούχτρας: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Thisisus.gr

Τσίμπημα τσούχτρας: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε – Thisisus.gr

Το τσίμπημα τσούχτρας είναι κάτι που συνηθίζεται στη χώρα μας το καλοκαίρι. Τι πρέπει όμως να κάνετε ξέρετε; Ο παιδίατρος, Κωνσταντίνος Στοκίδης, μας ενημερώνει μέσα από το Kidcare και σας μεταφέρουμε τις συμβουλές του.

Αν σας τσιμπήσει τσούχτρα …

ΒΗΜΑ 1: Ξεπλύνετε τα πλοκάμια με θαλασσινό νερό και ΠΟΤΕ με φρέσκο νερό.

ΒΗΜΑ 2: Αφαιρέστε τα πλοκάμια που παραμένουν στο δέρμα (προσοχή: μη χρησιμοποιείτε γυμνά χέρια).

ΒΗΜΑ 3:Αναμίξετε μαγειρική σόδα με θαλασσινό νερό (σε αναλογία 50%-50%) και επαλείψτε την περιοχή του τσιμπήματος για αρκετά λεπτά. Ξεπλύνετε ακολούθως με θαλασσινό νερό.

ΒΗΜΑ 4: Για τη μείωση του πόνου βυθίστε την περιοχή του τσιμπήματος σε χλιαρό νερό, θερμοκρασίας 42-45C  για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι την υποχώρηση του πόνου.

ΒΗΜΑ 5: Έχετε υπόψιν ότι είναι δυνατό να απαιτηθεί χρήση αντισταμινικού  ή κορτιζονούχου αλοιφής. Επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας.

ΒΗΜΑ 6: Σε περιπτώσεις συστηματικών συμπτωμάτων (πρήξιμο στο πρόσωπο, βραχνάδα, βήχα) είναι πιθανό να χρειαστεί νοσοκομειακή αντιμετώπιση.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Συγκεκριμένα και ΜΟΝΟ για τα είδη: Carybdea marsupialis ή Chrysaora hyssopscella (δείτε την φωτογραφία που ακολουθεί) αντί για το βήμα 3, βυθίστε την περιοχή του τσιμπήματος σε ξύδι για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα.

Carybdea marsupialis ή Chrysaora hyssopscella
About Author

Έχετε εγγραφεί επιτυχώς στο newsletter

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την προσπάθεια αποστολής του αιτήματός σας. ΠΑΡΑΚΑΛΩ προσπαθήστε ξανά.

This Is Us will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.