«Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης», του Volker Ludwig από τη Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο -Thisisus.gr

«Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης», του Volker Ludwig από τη Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο -Thisisus.gr

Το πιο ωραίο πράγμα στον κόσμο … είναι ο ίδιος ο κόσμος.

Η Συντεχνία του Γέλιου ετοιμάζει για τη νέα σεζόν μια αναβίωση του εμβληματικού παιδικού αστικού μύθου «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης», με τα θρυλικά τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά «Ένας ίσον κανένας» και «Αγόρια – Κορίτσια».

Μια ιστορία-χαιρετισμός στο ελεύθερο παιχνίδι, την ανέμελη περιπλάνηση και την παντοδυναμία της παρέας. Πού είναι σήμερα οι συλλογικές περιπέτειες που μας πηγαίνουν παραπέρα; Πώς συμβαίνουν οι αυθόρμητες εμπειρίες που ξαφνικά μας αλλάζουν ακαριαία και για πάντα; Σε ποιο σημείο της πραγματικότητας των παιδιών σήμερα είναι η μαθησιακή διαδικασία μέσω εμπειριών ζωής σε αντίθεση με το μαθησιακό υλικό του σχολείου; Πώς τα παιδιά μαθαίνουν σήμερα με πρωτόλεια συναισθηματική εμπλοκή και όχι εγκεφαλική δραστηριότητα;

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τέσσερα φιλαράκια δημιουργούν χώρο εκεί που δεν υπάρχει. Μεταμορφώνουν το αφιλόξενο για το παιχνίδι τους αστικό τοπίο σε ένα απέραντο φανταστικό παιχνιδότοπο.Ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοικίες και φωνές γειτόνων, με οδηγό και καύσιμο την φαντασία και την φιλία τους.

Το έργο «Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και… ο Κλεομένης» του Volker Ludwig, ευελπιστεί να φέρει στο προσκήνιο τη θεματική της αλληλοϋποστήριξης και της αλληλεγγύης μεταξύ των παιδιών, της απελευθέρωσης της φαντασίας, του δικαιώματος στο παιχνίδι και της παρότρυνσης στη συνδημιουργία.

Η παράσταση απευθύνεται σε ανθρώπους από 6 ετών.

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 12 €

ΑμεΑ και συνοδών, ανέργων, φοιτητικά, άνω των 65: 10 €

Ομαδικά άνω των 25 ατόμων: 8 €

Καθημερινές για σχολεία.

Προπώληση: VIVA

Διάρκεια παράστασης: 90΄με διάλειμμα

About Author