Βάφουμε τα αυγά μας με φυσικά υλικά –Thisisus.gr

Βάφουμε τα αυγά μας με φυσικά υλικά –Thisisus.gr

Το Πάσχα ήρθε και την Μεγάλη Πέμπτη η παράδοση θέλει να βάφουμε τα αυγά μας! Έτσι λοιπόν έφτασε η ώρα μικροί και μεγάλοι να μαζευτούμε πάνω από τις κατσαρόλες. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να είμαστε όλη η οικογένεια παρέα είτε βάφουμε τα αυγά μας με φυσικά υλικά είτε με βαφές του εμπορίου. Το να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας όλες τις παραδόσεις του Πάσχα και να δημιουργήσουμε παρέα, ξεπερνάει σε αξία τα τέλεια καλοβαμμένα αυγά!

Προτιμώντας πάντα τα υλικά της φύσης σας έχουμε προτάσεις που θα βάψουν τέλεια τα αυγά σας και θα είναι ότι καλύτερο για σας και τα παιδιά σας.

Χρώμα από Παντζάρι

Χρησιμοποιώντας Παντζάρια σαν φυσική βαφή τα αυγά μας θα πάρουν ένα ελαφρύ κόκκινο χρώμα. Βάζουμε ένα φλιτζάνι νερό για κάθε βολβό παντζαριού που προσθέτουμε στην κατσαρόλα.

Χρώμα από Κουρκουμά

Το έντονο χρώμα του κουρκουμά είναι ότι πρέπει για φυσική βαφή στα αυγά μας. Μια κουταλιά της Σούπας κουρκουμά για κάθε φλιτζάνι νερού που προσθέτουμε στην κατσαρόλα είναι αρκετό! Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

Photo via Kemper.gr

Χρώμα από φλούδες κρεμμυδιών

Για να πετύχουμε το εντυπωσιακό κόκκινο σκούρο χρώμα των κρεμμυδιών θέλουμε την ίδια ποσότητα κρεμμυδιών και νερού! Για κάθε φλιτζάνι νερού θα προσθέσουμε ένα φλιτζάνι με φλούδες κρεμμυδιών. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να βράσουν τουλάχιστον 15 λεπτά με το νερό.

Χρώμα από κόκκινο Λάχανο

Ίσως το πιο εντυπωσιακό χρώμα στο βάψιμο των αυγών με φυσικά υλικά, να είναι εκείνο με το κόκκινο Λάχανο. Ένα ελαφρύ μοβ-γαλάζιο χρώμα που θα αγαπήσουν σίγουρα όλα τα παιδιά. Οι αναλογίες είναι ίδιες με αυτές του Κρεμμυδιού και για κάθε φλιτζάνι νερό θα χρειαστούμε ένα φλιτζάνι κόκκινο λάχανο. Αφήνουμε και πάλι το λάχανο να βράσει για τουλάχιστον 15 λεπτα.

Extra tips:

  1. Μην ξεχάσετε να έχετε βγάλει τα αυγά εκτός ψυγείου από το προηγούμενο βράδυ για να μην σπάσουν από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας.
  2. Μόλις το νερό αρχίζει να βράζει προσθέτουμε 1 με 2 κουταλιές ξύδι.

Καλή επιτυχία!

Σοφία

About Author