«Βάλε ένα καλάθι για τη Γυναίκα της Ζωής σου» Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας, “World GO Day” -Thisisus.gr

«Βάλε ένα καλάθι για τη Γυναίκα της Ζωής σου» Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας, “World GO Day” -Thisisus.gr

Στο πλαίσιο της δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας, στις 20 Σεπτεμβρίου, o Σύλλογος Καρκινοπαθών  Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών και η  Ομάδα Γυναικολογικού Καρκίνου «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. συμμετέχουν στη διεθνή πρωτοβουλία της ESGO-ENGAGe για την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των γυναικολογικών καρκίνων και καλούν τις γυναίκες στην Ελλάδα στη φετινή δράση με τίτλο «GOforTesting» «Μην αμελείς τις εξετάσεις σου».

.

Φέτος, για 4η χρονιά και με τη συνεργασία του Συλλόγου ΙΔΟΡΟ «Ιστορικές Διαδρομές Οχημάτων με Ρόδες» δίνουμε το ραντεβού μας για το τουρνουά μπάσκετ όπου γνωστοί αθλητές του μπάσκετ και άλλων αθλημάτων, Ολυμπιονίκες και φίλοι του αθλητισμού,  ενώνουν τις δυνάμεις τους με τα μέλη οικογενειών ασθενών, γιατρών, και άλλων φίλων για να «Βάλουν ένα καλάθι για τη Γυναίκα της Ζωής τους».

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Το τουρνουά θα διεξαχθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στις 18.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ»  (Ταξίλου42 , Ζωγράφου ΤΚ 15771).

Ο αγώνας είναι συμβολικός και οι ομάδες έχουν έναν μόνο στόχο.

Τη νίκη ενάντια στον καρκίνο. Στο τέλος του αγώνα, το σκορ των δύο ομάδων προστίθεται, για να αναδειχθεί τελικά, νικήτρια η ζωή και η ελπίδα γι΄αυτό  Κάθε καλάθι μετράει, κάθε Γυναίκα μετράει”.

Φέτος,  δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη και επιμένουμε :

«GOforTesting»

«Μην αμελείς τις εξετάσεις σου»

Ζητάμε από τις γυναίκες να μην αμελούν την ετήσια επίσκεψη τους στον γυναικολόγο και στον μαστολόγο, να ρωτάνε για τις ειδικές εξετάσεις που μπορούν να κάνουν για τον ιό του HPV και  τον καρκίνο τραχήλου μήτρας, αλλά και για τις μοριακές εξετάσεις που δίνουν περισσότερες πληροφορίες, είτε για την κληρονομικότητα αλλά και για το είδος του καρκίνου, αν νοσούν,  ώστε να λάβουν την σωστότερη θεραπεία.

Η επιστήμη προχωράει και πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τα όπλα που μας προσφέρει και σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόληψη αλλά και τη διαχείριση της νόσου.

Με τη δράση αυτή δείχνουμε την συμπαράσταση μας στη γυναίκα της ζωής μας, είτε αυτή είναι η σύζυγος, η μητέρα, η αδελφή, η κόρη, η φίλη ή εμείς οι ίδιες,  ώστε να κάνουμε την φωνή μας πιο δυνατή και να ευαισθητοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες για να ενημερώνονται, να εξετάζονται, να δρουν, και να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για τον εαυτό τους.

Παράλληλα, η εμπλοκή των ανδρών όχι μόνο είναι πολύ σημαντική αλλά καθίσταται και αναγκαία, γιατί μπορεί οι γυναικολογικοί καρκίνοι να αφορούν στη γυναίκα αλλά επηρεάζουν το σύνολο της κοινωνίας.

Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας  #GOday 2023!

Σας περιμένουμε όλους για να δώσουμε ΜΑΖΙ έναν αγώνα ενάντια στον καρκίνο.

Να βάλουμε ΟΛΟΙ ένα καλάθι !

Ένα καλάθι ΖΩΗΣ !

Για να δείτε όλη την ενημέρωση σχετικά με το World Go Day 2023 μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link https://www.anticancerath.gr/erifyle/worldgoday/?nid=33030

Για επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του φορέα:

https://www.anticancerath.gr/ , https://dikaiomamou.gr, να ακολουθήσετε το λογαριασμό του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook, https://www.facebook.com/skkefi/ , και τη “Εριφύλης” Κ.Ε.Φ.Ι. https://www.facebook.com/Erifyle να αποστείλετε email στο info@anticancerath.gr ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 2106468222.

Για τις δράσεις του Συλλόγου ΙΔΟΡΟ μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα στο Facebook

About Author