Βγάζεις σπυράκια όταν φοράς την προστατευτική μάσκα; – Thisisus.gr

Βγάζεις σπυράκια όταν φοράς την προστατευτική μάσκα; – Thisisus.gr

Βγάζεις σπυράκια φορά τα την προστατευτικής μάσκα; Δες τι μπορείς να κάνεις!

MASKNE: Έτσι ονομάζεται η νέα ακμή, στα χρόνια του COVID.

Για πολλούς από εμάς, οι μάσκες προσώπου έχουν γίνει ουσιαστικό μέρος της καθημερινής ζωής χάρη στον κορονοϊό. Ωστόσο, η τακτική χρήση της μπορεί να έχει σαν ατυχή παρενέργεια την ακμή που προκαλείται από μάσκα, γνωστή και ως «maskne».

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Τι προκαλεί ακριβώς όμως τη maskne;

Σύμφωνα με έρευνες η καθημερινή χρήση μάσκας για πολλές ώρες καθώς και το συνεχές «τρίψιμο» των μασκών στο δέρμα μας, προκαλεί την ανάπτυξη βακτηριδίων που μπορούν να φράξουν τους πόρους. Η εισπνοή σε μια μάσκα δημιουργεί επίσης ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον που οδηγεί στη συσσώρευση ιδρώτα, λιπιδίων και βακτηρίων.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να περιορίσετε ή και να αποφύγετε την ακμή λόγω της χρήσης της μάσκας.

Πλένετε τη μάσκα σας:

Οι μάσκες πρέπει να πλένονται σε υψηλή θερμοκρασία και να σιδερώνονται μετά από κάθε χρήση. Αν χρησιμοποιείτε μάσκα μιας χρήσης για πολλές ώρες καλό είναι να την ανανεώνετε ανά 3 ώρες.

Χρησιμοποιήστε απαλά προϊόντα περιποίησης δέρματος:

Καθαρίστε το δέρμα σας δύο φορές την ημέρα, πρωί και βράδυ. Οπωσδήποτε πλένετε σχολαστικά το πρόσωπο σας και στη διάρκεια της μέρας, όταν την αφαιρείτε. Προτιμήστε προϊόντα καθαρισμού χωρίς άρωμα και έλαια αλλά με ενυδατικά συστατικά. Με μια μάσκα που τρίβεται στο δέρμα σας, η επιδερμίδα σας πρέπει να παραμένει ισορροπημένη και υγιής.

Παραμείνετε στο SPF σας:

Οι μάσκες δεν αντικαθιστούν το αντηλιακό σας. Οι ακτίνες UVΑ, UVB και το μπλε φως (από υπολογιστές & οθόνες) μπορούν ακόμα να βλάψουν το δέρμα σας μέσω των ρούχων σας και, ναι – μέσω της μάσκα σας! Οπότε χρησιμοποιείτε καθημερινά το αντηλιακό σας.

Αποφύγετε το μακιγιάζ:

Με την αυξημένη υγρασία γύρω και κάτω από τη μάσκα, το μακιγιάζ μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους . Αν πάλι δεν γίνεται, εστιάστε σε ένα ελαφρύ μακιγιάζ με μια μάσκαρα και eyeliner στην περιοχή των ματιών που φαίνεται περισσότερο από το υπόλοιπο πρόσωπο. Αποφύγετε όσο μπορείτε να βάφετε το κάτω μέρος του προσώπου. Το μακιγιάζ θα επιδεινώσει τυχόν εκρηκτική φλεγμονή ή ξεσπάσματα.

Προϊόντα με εκχύλισμα από tea tree

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν εκχύλισμα από tea tree: Το συστατικό του τεϊόδεντρου είναι ακόμη ένας τρόπος για να αποβάλετε από την επιδερμίδα σας όλα τα μικρόβια. Plus, το tea tree είναι τέλειο για την καταπολέμηση της ακμής.

Ενυδατική κρέμα

Last but not least: να εφαρμόζετε την ενυδατική σας κρέμα ημέρας πριν φύγετε από το σπίτι και την ενυδατική νυκτός πριν κοιμηθείτε. Η άψογη ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για να ένα πρόσωπο χωρίς ψεγάδια.

Breakouts

Να είστε ευγενικοί στα Breakouts σας: Ο συνδυασμός του άγχους και της μάσκας που σχετίζονται με τον COVID θα έχει αναπόφευκτα επιπτώσεις στο δέρμα σας. Αντιμετωπίστε αυτά τα breakouts όπως θα κάνατε κανονικά.

Μη ξεχνάτε να παραμένετε ασφαλείς χρησιμοποιώντας τη μάσκα σας χωρίς ωστόσο να παραλείπετε την φροντίδα του δέρματος σας.

Καλό φθινόπωρο και φιλικές αγκαλιές συμπαράστασης σε όλες τις μανούλες και τα παιδάκια που ξεκινάνε την νέα σχολική χρονιά.

Η Αργυρώ Μπέσιου με τον Πάνο Ρεντίφη, φαρμακοποιό, κρύβονται πίσω από την καινοτόμα σειρά δερμοκαλλυντικών Filia, που μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα Φαρμακεία και χώρους ομορφιάς.

About Author