Βιβλιοπρόταση: Η Λίμνη Που Εξαφανίζεται (The Vanishing Lake)

Βιβλιοπρόταση: Η Λίμνη Που Εξαφανίζεται (The Vanishing Lake)

Η βιβλιοπρόταση του αγαπημένου μας Little Book

Τίτλος Βιβλίου : Η Λίμνη Που Εξαφανίζεται (The Vanishing Lake)

Συγγραφέας : Paddy Donnelly

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Εικονογράφηση : Paddy Donnelly

Μετάφραση : Αντώνης Παπαθεοδούλου

Εκδότης : Ίκαρος Ημερομηνία

Εκδοσης : Νοέμβριος 2021 ISBN : 9789605724481

40 σελίδες

21×27 εκ.

Σκληρόδετο, Πολύχρωμη εικονογράφηση

Προτεινόμενη Ηλικία : 3+

Το βιβλίο θα το βρείτε εδώ.

Υπάρχει μια δόση μαγείας στη λίμνη που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του παππού της Μάιρα… Χωρίς καμία προειδοποίηση, τα νερά της απλά εξαφανίζονται και μετά επανεμφανίζονται μέρες αργότερα. Αν και ο παππούς της Μάιρα την πειράζει με ιστορίες γοργόνων που βγάζουν την “τάπα” της λίμνης ή προβάτων που ρουφούν το νερό με το πυκνό μαλλί τους, η πολυμήχανη εγγονή δεν πείθεται με τέτοιου είδους απαντήσεις στο μυστήριο και αποφασίζει να το λύσει μέσω της επιστήμης και της προσωπικής έρευνας. Η απάντηση όμως μπορεί να μην είναι αυτή που περιμένει η Μάιρα…

Στο βιβλίο αυτό, ψηφιακά εικονογραφημένο με πλούσιες, ζεστές επιφάνειες πράσινου και μπλε χρώματος, ο Donnelly εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις διπλές σελίδες (σαλόνια) για να εκθειάσει αυτό το ειδυλλιακό, ιρλανδικό τοπίο. Καθώς η Μάιρα εξερευνά τον πυθμένα της λίμνης με ένα μεγεθυντικό φακό, ο Donnelly παρουσιάζει πλούσια, πράσινη θέα με αφράτα σύννεφα και ανοιχτούς χώρους. Ζώα, τόσο φανταστικά όσο και αληθινά, σημαδεύουν το κάδρο και το τοπίο παρασύροντας τα παιδιά σε μυθικές σκηνές. Υπάρχουν ενδείξεις και υποδείξεις παντού ως προς την απάντηση στο μυστήριο, κρυμμένες ωστόσο τεχνιέντως, ώστε αυτό να διατηρείται μέχρι τέλους!

Αυτό όμως που θα κρατήσει τους μικρούς αναγνώστες ενθουσιασμένους μέχρι το τέλος, είναι το ερώτημα “γιατί το νερό εξαφανίζεται;;”. Ποιά ερμηνεία είναι πιο κοντά στην αλήθεια : του παππού η μαγική ή της Μάιρα η επιστημονική;

Αγαπήσαμε ιδιαίτερα το κείμενο πληροφοριών στο πίσω μέρος του βιβλίου, στο οποίο ο Donnelly μοιράζεται την ιστορία μιας πραγματικής λίμνης που επισκέφτηκε ως παιδί στην πατρίδα του την Ιρλανδία, όπου το νερό στράγγιζε πραγματικά!

Μια περιπέτεια μαγικού ρεαλισμού, ένα βιβλίο απόλαυση!

*

Little Book

Παιδικό Βιβλιοπωλείο

Χαϊμαντά 35 , 15234 Χαλάνδρι

Τ. 2106855404

info@littlebook.gr

www.littlebook.gr

Αναφορά στην βιβλιοκριτική μας για το βιβλίο “Η Λίμνη που Εξαφανίζεταικαθώς και άλλες Προτάσεις βιβλίων για παιδιά και εφήβους ανά ηλικία για το 2022 θα βρείτε στην ομώνυμη ανάρτηση στο εκπαιδευτικό Blog τηςTwinkl!

About Author