Χαμόγελο του παιδιού: «Πες STOP στην παιδική κακοποίηση» ειδική έκδοση γραμματοσήμων -Thisisus.gr

Χαμόγελο του παιδιού: «Πες STOP στην παιδική κακοποίηση» ειδική έκδοση γραμματοσήμων -Thisisus.gr

Σήμερα ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας κατά της παιδικής κακοποίησης των παιδιών, το Χαμόγελο του Παιδιού κάνει μια νέα δράση στα ΕΛΤΑ και έχει και στοιχεία για την κακοποίησης.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» λένε «STOP στην παιδική κακοποίηση», παρουσιάζοντας σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, την ομώνυμη ειδική έκδοση γραμματοσήμων, στο Ταχυδρομείο της πλατεία Συντάγματος, παρουσία του κ. Τέμπου, CEO των ΕΛΤΑ και του κ. Γιαννόπουλου, Προέδρου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Τα τέσσερα αυτοκόλλητα γραμματόσημα καθρεφτίζουν, με θάρρος και ειλικρίνεια, τη σκοτεινή μάστιγα που απειλεί κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια, και γίνονται όχημα μεταφοράς ενός ηχηρού κοινωνικού μηνύματος ενάντια στην παιδική κακοποίηση.

Σύμφωνα με την Unicef, πάνω από 1 στα 4 παιδιά που διαβιούν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση ενόσω βρίσκονται σε καθεστώς κοινωνικής φροντίδας.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Κακοποίησης που τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Νοεμβρίου, σοκάρουν.

Επιπλέον, τα παιδιά σε εναλλακτική φροντίδα απομονώνονται τακτικά από τις οικογένειές τους και τις τοπικές κοινότητες. Στερώντας τη γονική φροντίδα, μπορούν να υποστούν σωματικές, ψυχολογικές, συναισθηματικές και κοινωνικές βλάβες – με συνέπειες που διαρκούν μια ζωή. Αυτά τα παιδιά είναι επίσης πιο πιθανό να βιώσουν βία, κακοποίηση, παραμέληση και εκμετάλλευση.

Σύμφωνα πάντα με την Unicef, πάνω από 1 στα 4 παιδιά που διαβιούν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση ενόσω βρίσκονται σε καθεστώς κοινωνικής φροντίδας.

Το Χαμόγελο του Παιδιού χειρίστηκε μέσα στο πρώτο δεκάμηνο του 2022 δέκα νέα υποθέσεις θυμάτων βίας ανά ημέρα, στοιχεία που σοκάρουν.

About Author