Ξεκινά στις 30 Μαρτίου, η τηλε-εκπαίδευση στην ΕΡΤ2 – Thisisus.gr

Ξεκινά στις 30 Μαρτίου, η τηλε-εκπαίδευση στην ΕΡΤ2 – Thisisus.gr

Έφτασε η ώρα για την τηλε – εκπαίδευση.

Στην υπηρεσία της εκπαίδευσης, μπαίνει η ΕΡΤ από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, με τη δημιουργία ειδικής τηλεοπτικής ζώνης εξ αποστάσεως μαθημάτων.

Κάθε πρωί στις 10.00 από την ΕΡΤ2, η εκπαιδευτική τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας επιστρέφει προσαρμοσμένη στη σύγχρονη πραγματικότητα και τις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής. Τίτλος της εκπομπής “Μαθαίνουμε στο σπίτι”.

Στο γνώριμο περιβάλλον μιας σχολικής αίθουσας, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων στέκονται μπροστά στην κάμερα, για να παραδώσουν στις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού τηλε-μαθήματα. Στόχος του εγχειρήματος είναι τα παιδιά να κρατηθούν σε εγρήγορση μέχρι να ανοίξουν τα σχολεία, γι αυτό και επικεντρώνονται κυρίως σε επαναλήψεις και εμβάθυνση της ήδη διδαχθείσας ύλης.

Τα μαθήματα των δύο πρώτων ημερών περιλαμβάνουν διδασκαλία Γλώσσας, Μαθηματικών, Φυσικών Επιστημών και Ιστορίας και αφορούν απο τις τάξεις Γ-ΣΤ . Τις επόμενες ημέρες τα μαθήματα θα διευρυνθούν και για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, ενώ θα εμπλουτιστούν και με άλλα διδακτικά αντικείμενα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2 έχει ως εξής:

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

1. Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης

2. Ιστορία Δ’ τάξης

3. Φυσική Ε’ τάξης

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

1. Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης

2. Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης

3. Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης

Μπορείτε να ενημερώνεστε απο την ιστοσελίδα του σχολείου σας για κάθε αλλαγή και εξέλιξη που αφορά την τηλε – εκπαίδευση.

Καλή επιτυχία ευχόμαστε σε παιδιά και γονείς.

About Author