Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά-Αναλυτικές οδηγίες – Thisisus.gr

Ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά-Αναλυτικές οδηγίες – Thisisus.gr

Μέχρι τις 30  Μαΐου οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά-Αναλυτικές οδηγίες

Αρχίζουν σήμερα οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Α δημοτικού. Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 30 Μαΐου για τα νηπιαγωγεία και μέχρι τις 29 Μαΐου  για τα Δημοτικά. Μετά από αυτήν την ημερομηνία οι εγγραφές θα  θεωρούνται εκπρόθεσμες.

Εγγραφές στο Νηπιαγωγείο:

Στα Νηπιαγωγεία για πρώτη φορά οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται μάλιστα και ηλεκτρονικά. Δείτε εδώ βήμα βήμα πως θα κάνετε την ηλεκτρονική εγγραφή εδώ.

Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2020-2021, θα φοιτήσουν μαθητές που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής. Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2020-21, μαθητές γεννημένοι το 2015 και το 2016 και τα Νηπιαγωγεία υποχρεούνται να δεχτούν όλες τις αιτήσεις νηπίων και προνηπίων που έχουν γεννηθεί αυτά τα έτη.

Αναλυτικά όλες οι οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφών στα Νηπιαγωγεία εδώ.

Εγγραφές στα Δημοτικά

Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 29 Μαΐου 2020. Τη  σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, ύστερα από την τήρηση της διαδικασίας κλήρωσης, οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από τη Δ/νση του σχολείου στο οποίο έχει κατατεθεί η αίτηση εγγραφής, για το σχολείο φοίτησης των τέκνων τους. Παράλληλα, αναρτά στην είσοδο του σχολείου, σε εμφανές σημείο, ονομαστικό πίνακα των μαθητών: α) που εγγράφονται και θα φοιτήσουν στο σχολείο, β) που αποχωρούν, καθώς και των σχολείων εγγραφής τους. Ταυτόχρονα γίνονται και οι εγγραφές για το ολοήμερο πρόγραμμα.

Αναλυτικά όλες οι οδηγίες για την εγγραφή στην Α δημοτικού εδώ

About Author