Χριστουγεννιάτικα παραμύθια της Δήμητρας Πυργελή – Thisisus.gr

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια της Δήμητρας Πυργελή – Thisisus.gr

Πριν λίγες μέρες είχαμε τη χαρά να παραλάβουμε δύο Χριστουγεννιάτικα παραμύθια από τη συγγραφέα Δήμητρα Π. Πυργελή. Τα διαβάσαμε μεμιάς και ταξιδέψαμε ήδη στη χώρα των Χριστουγέννων. Βάζουμε λοιπόν το κόκκινο καπέλο μας, σκορπάμε και λίγη αστερόσκονη στον κόσμο και σας τα παρουσιάζουμε.

Ο Παππούς Ευτύχης (εκδόσεις Λιβάνη)

Ένα βιβλίο που στάζει ευγνωμοσύνη και…δώρα! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν όλα όσα λαμβάνουμε στη ζωή μας είναι δώρα του… Άγιου Βασίλη; Ο μικρός Ευτύχης αδημονεί για τη στιγμή των δώρων του Άγιου Βασίλη. Μάλιστα προσπάθησε πολλές φορές να κρατήσει τα μάτια του ανοιχτά για να τον δει αλλά δεν τα κατάφερε. Μεγαλώνοντας ο ενθουσιασμός και η αγάπη που του έχει δεν αλλάζει παρά μετρατρέπεται σε απέραντη ευγνωμοσύνη για τα δώρα που συνεχίζει να λαμβάνει. Τη γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του…

Διαβάζοντας το ένιωσα ξανά εκείνον τον ενθουσιασμό που είχα μικρή, γιατί δεν σας το κρύβω πως ο Άγιος Βασίλης ήταν για μένα το θαύμα των Χριστουγέννων που κράτησε πολλά χρόνια. Πάρα πολλά. Γυμνάσιο δέχτηκα ότι δεν υπάρχει κι ήταν σαν να γκρεμίστηκε ο κόσμος μου. Γιατί η μαγεία κρυβόταν μες τα δυο του χέρια. Μεγαλώνοντας κατάλαβα πως η μαγεία και η φαντασία είναι ένα όπλο που έχουμε όλοι μας και λίγοι μπορούν να το αντιληφθούν και να το χρησιμοποιήσουν υπέρ τους. Αυτό το βιβλίο είναι μια υπενθύμιση όλων αυτών κι ένας ύμνος στην ευγνωμοσύνη όλων όσων έχουμε.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Η Ναταλία, 9 χρονών, μας λέει:

“Ο παππούς Ευτύχης”

Γεια! Είμαι η Ναταλία! Ήρθα για να εξηγήσω ή να περιγράψω τι μου άρεσε στον παππού Ευτύχη. Μπορεί να μην τον ξέρετε. Πως δεν το σκέφτηκα; Λοιπόν, θα σας πω. Αρχίζει με ένα παιδί (τον παππού Ευτύχη) που ήθελε να δει τον Άγιο Βασίλη. Ήθελε να απαντήσει σε λίγες ερωτήσεις:

  • Σου είπα πόσο όμορφα είναι τα δώρα που μου φέρνεις;
  • Θυμάσαι το ξύλινο αυτοκινητάκι που μου έφερες 4 χρονών;
  • Πως καταφέρνεις να διαβάζεις όλα τα γράμματα (όλων των παιδιών) του κόσμου;

Νομίζω καταλάβατε. Αν όχι, πάρτε το βιβλίο! Μα βέβαια, ήρθα για να πω τα συναισθήματά μου για το βιβλίο. Πως το ξέχασα; Ας μπω στο θέμα, νιώθω οτι αυτό το βιβλίο δείχνει την πίστη που έχουμε στον Άγιο Βασίλη. Αυτά απο εμένα.

Κι ακολουθεί συζήτηση:

  • Ναταλία αυτό όμως στο τέλος δεν είναι συναίσθημα αλλά σκέψη. Πως ένιωσες;
  • Α, συγκίνηση ένιωσα, γιατί έκανε σαν όλα τα πράγματα στη ζωή του να είναι δώρα κι αυτό ήταν ωραίο!

Τώρα πάω για τα ορθογραφικά της!!!

Η μικρή μπότα του Άϊ Βασίλη, εκδόσεις Λιβάνη

Γνωρίζετε την ιστορία που κρύβεται πίσω απο τις μπότες που κρεμάμε τα Χριστούγεννα σε τζάκια, δέντρα και αλλού; Θα τη μάθετε διαβάζοντας αυτό το βιβλίο! Γιατί βλέπετε κι ο Άγιος Βασίλης μπορεί κάποιες φορές να είναι λίγο απρόσεκτος και ξεχασιάρης και να που του πέφτει η μια του μπότα και καταλήγει στα χέρια ενός μικρού παιδιού, της Ελευθερίας. Η Ελευθερία βιώνει την απόλυτη ευτυχία κι ο Άγιος Βασίλης χρειάζεται την μπότα του. Αναλαμβάνει δράση λοιπόν το “όνειρο” για να λύσει μια και καλή το πρόβλημα ικανοποιώντας έτσι και τον Άγιο Βασίλη και όλα τα παιδιά του κόσμου.

Οι κόρες μου διασκέδασαν την ανάγνωση και έψαχναν κι αυτές λύσεις στο πρόβλημα του Άγιου Βασίλη.

Η Ελεονώρα, 7 χρονών, μας λέει:

Γεια με λένε Ελεονώρα. Θα σας πω μια μαγευτική ιστορία που τη λένε: η μικρή μπότα του Άϊ-Βασίλη. Μπορεί να μη το ξερετε αλλά δεν πειράζει θα την πούμε μαζί. Θα πω αυτό που μου έμεινε, θα γράψω τώρα λίγο την αρχή:

Πως με στρίμωξε εδώ η κυρία Βασιλίνα; Μέσα στο κουτί με τσαλάκωσε πολύ. Ουφ! Πόσες μέρες μένουν ακόμη για να ξεδιπλωθώ; Έχω την εντύπωση πως ξεκουράστηκα αρκετά. Ανυπομονώ να παρω τη θέση που μου αναλογεί και να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Μου έλειψε η ζεστασιά, το άρωμα απο πορτοκάλι της κανέλας, το κερί και η μουσική. Ωραίες είναι οι διακοπές, οι χριστουγεννιάτικες όμως είναι για όλους μας ξεχωριστές.

Ένιωσα χαρά άλλη μέρα το άλλο ( κουράστηκε πολύ βλέπετε, χαχα).

About Author